BAHAN-BAHAN
1. Daging Tetel direbus hingga empuk.
2. Cili kering, bawang putih, bawang merah, halia dn sedikit jintan manis di kisar. Kalau suka pekat...lebihkn cili kering dn bawang merah.
3. Serai diketuk.
4. Daun limau purut dn bunga kantan
5. Asam keping.
CARA - CARA
1. Masukkan sedikit minyak. Tumis bahan2 yg dikisar dgn serai yg diketuk sehingga pecah minyak.
2. Apabila dah wangi dn pecah minyk masukkan daging yg direbus tadi bersama air rebusan. Kalau suka pekat jgn masukkn bnyk sgt air.
3. Masukkan daun limau purut dn bunga kantan dn asam keping.
4. Jgn lupa garam dn gula.
5. Biar mendidih perlahan2....ok...dah siap.
SELAMAT MENCUBA 😙😙
credit : Roskaryati Abu Bakar #mahn
Bawang puteh dan bawang merahnye berape butir kah
ReplyDeleteTerimekaseh atas kireman resepnye
ReplyDeleteAllhamdulillah terimekaseh atas kireman resepnye. Salam dari Jakarta
ReplyDelete