![]() |
| Goreng bawang putih. |
![]() |
| Goreng hingga kekuningan. |
![]() |
| Angkat dan ambil semua sekali termasuk minyak tadi. |
![]() |
| Masukkan air dlm periuk (ikot banyak mana untuk kuah). Masukkan sedikit bawang putih yg digoreng beserta minyak ke dlm periuk. Masukkan kiub ayam. Letak periuk atas api dan didihkan. |
![]() |
| Masukkan garam dan rasa. *time ni kalo dah didih boleh masukkan bebola ikan, udang. Then masukkan sawi. |
![]() |
| Bahan2 : Cili api, Kicap cair, Cuka, Garam, Gula. Kacau sebati. Siap! |
![]() |
| Celur bihun dan tos. Siap! Ketepikan. |
![]() |
| Bahan perasa/cabai untuk bihun, untuk tabur bile nak makan : Cili kicap + cuka, Chili flakes, Bawang goreng + minyak. **nak letak daun sup/daun bawang pon sedap! |
![]() |
| Sup yg dah siap. |
![]() |
| Siap dihidang. sedap! |
sumber resepi : Dina Amalia Nordin












Comments
Post a Comment