![]() |
Add caption |
![]() |
Potong potong ketam |
![]() |
Setelah ketam di bersihkan masak 2ketul je 700gram |
![]() |
2 biji bawang besar 3biji bawang putih 1inchi halia 2biji tomato |
![]() |
Setelah bahan dihiris |
![]() |
1biji telur dikocok smp berbuih 2sudu makan tepung ubi/jagung+1/4cawan air 5sudu sos tomato 5sudu sos chili |
![]() |
Panaskan minyak dlm 4sudu makan |
![]() |
Masukan halia |
![]() |
Bawang merah |
![]() |
Terakhir masukan bawang putih kacau smp naik bau |
![]() |
Masukakan ketam |
![]() |
Tambahkan tomato, gaul sebati smp ketam kemerahan |
![]() |
Masukan sos tomato |
![]() |
Sos cili |
![]() |
Masukan 1sudu kecil garam +2sudu kecil gula (Pak aji sy xpkai ) |
![]() |
Gaul sebati |
![]() |
Masukan air ikut sukatan sendiri ye |
![]() |
Agak2 mcm ni,,masak smp mendidih |
![]() |
Masukan bancuhan tepung jagung kacau terus smp sebati |
![]() |
Jadilah pekat mcm ni |
![]() |
Kemudian masukan telur kacau cepat dah tercampur rata, tutup api |
![]() |
Siap dimakan bersama nasi panas |
sumber: Love Fikriβ
Comments
Post a Comment