Bahan-bahannya:
2 biji petola - dibuang kulit luar dan dipotong 1 inci
1 batang lobak merah - dipotong bulat
1 bungkus suun - direndam hingga lembut dan dipotong 2 inci
sedikit udang sayur
2 cawan air
1 biji cili merah - dihiris serong
Bahan hiris nipis:
2 ulas bawang putih
1 biji bawang merah
Cara-caranya:
Panaskan sedikit minyak dalam periuk. tumis bahan hiris hingga wangi.
Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu.
Masukkan garam.
Masukkan suun. Gaul rata dan terus tutup api
Hidangkan.
2 biji petola - dibuang kulit luar dan dipotong 1 inci
1 batang lobak merah - dipotong bulat
1 bungkus suun - direndam hingga lembut dan dipotong 2 inci
sedikit udang sayur
2 cawan air
1 biji cili merah - dihiris serong
Bahan hiris nipis:
2 ulas bawang putih
1 biji bawang merah
Cara-caranya:
Panaskan sedikit minyak dalam periuk. tumis bahan hiris hingga wangi.
Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu.
Masukkan garam.
Masukkan suun. Gaul rata dan terus tutup api
Hidangkan.
Comments
Post a Comment