Bahan2
1.ikan termenung setengah kilo
2.halba campur 1 tbsp
3.rempah kari babas pkt kecil x2
4.halia 1 inci
5.bawang merah 4 ulas
6.bawang putih 4 ulas
7.daun kari 2 tangkai
8.tomato 2 biji
9.asam jawa secukup rasa
10.serbuk cili 1 tbsp
11.garam secukup rasa
slice bwg merah,putih dan halia...
tumis bersama daun kari dan halba campur sampai naik bau...hati2 jgn sampai kerumah org sebelah😁
rempah kari dan cili serbuk tadi bancuh bersama dgn sedikit air...jadikan ia nya pes..tumis sekali dengan bawang td...
kacau sampai pecah minyak
masukkan ikan bermasalah kita tue😁
masukkan air asam jawa dan perasakan secukupnye
masukkan tomato atau pun bendi dan tutup tudung periuk anda dlam 10 mnt
masukkan daun ketumbar sikit ...klu tak nak letak pun ok..
resepi ni mmg tak pakai santan yek😁
hah dah siap pun.....jom la apa lagi😁 — with AiDa EDot.
sumber: Hanghungry Chef
Comments
Post a Comment