RESEPI UDANG KAM HEONG


UDANG KAM HEONG
.
Bahannya
  • 500 gram ekor udang segar saiz besar
  • 4 ulas bawang putih (dicincang)
  • 2 biji bawang besar (dipotong dadu)
  • 1/2 inci halia (dihiris nipis)
  • 4 biji cili padi (dipotong kecil)
  • 2 biji cili besar merah (dipotong)
  • 2 sudu besar udang kering(dicincang kecil)
  • 1 sudu rempah kari daging(dibancuh dengan sedikit air)
  • 2 sudu besar sos tiram
  • 5 helai daun kari
  • Gula dan garam
  • Sedikit minyak untuk menumis

1.Panaskan minyak dan tumis bawang putih bersama bawang besar dan halia , cili padi dan cili besar.
2.Apabila naik bau wangi , masukkan udang kering dan goreng seketika.
3.Kemudian , masukkan pes kari dan sos tiram , udang kering dan daun kari , perasakan dengan garam dan gula sesedap rasa.
4.Goreng sehingga udang masak dan sedia untuk dihidangkan.
.
Artikel asal: http://bit.ly/1WANAwp

Comments