Resepi Sup Tulang Mak Siti
Ramai tak suka hirup sup?
Cikgu suka lebihkan kuah. Mudah nak makan soto atau dengan bihun sup waktu petang. Haa sedapnya.
Cikgu suka lebihkan kuah. Mudah nak makan soto atau dengan bihun sup waktu petang. Haa sedapnya.
Boleh tolong cikgu tekan butang like/komen/share. Terima kasih💛
Semoga bermanfaat.
Selamat mencuba.
#resepicikguafy
Semoga bermanfaat.
Selamat mencuba.
#resepicikguafy
Kredit: Afy AL Habibi
Kemudian masukkan juga 1/2 sudu besar lada sulah. Kacau rata.Masukkan pula 3 senduk kuah sup yang sedang direneh tadi. |
Selepas satu jam kuah sup telah direneh tadi, tuang bahan tumisan dalam periuk. Sambung lagi mereneh hingga daging betul-betul empuk. |
Rupa kuah sup yang disatukan bahan tumis tadi. Tutup periuk. Kembali mereneh. Lepas 10 minit, buang serai. Cukup untuk ambil sedikit rasa dan aromanya sahaja. |
Selepas daging empuk, barulah masukkan garam dan perencah Hilal secukupnya. |
Style sup cikgu Afy suka hirup yang kosong. Jadi, cikgu tapis kuah dari bahan yang telah ditumis tadi. *terpulang atas citarasa masing-masing. |
Siap untuk kuah sup yang telah ditapis. |
Setelah cukup segala rasa, boleh tutup api. |
Comments
Post a Comment