Teresek Jantung Pisang.
Kadang ada jugak masa rujuk album masak sendiri. Senang kerja.
Afy,
antara teresek dan taucu.
Lain rupa dan rasanya.
Dua-dua begitu istimewa.
#resepicikguafy
antara teresek dan taucu.
Lain rupa dan rasanya.
Dua-dua begitu istimewa.
#resepicikguafy
Masukkan 3 sudu besar rempah kari dan 1 sudu besar rempah darat. Guna api yang perlahan sahaja. *kalau takut hangit boleh kacau dengan air sebelum ditumis. |
Masukkan air asam jawa. ( secubit ditambah dengan 1 1/2 gelas air) Tumis sehingga pecah minyak. |
Selepas ayam masak, masukkan santan pekat sebanyak 1 1/4 sudip. Tambahkan dengan 1/2 gelas air. Kacau rata. |
Siap sempurna! |
Teresek Jantung Pisang |
Comments
Post a Comment