Sardin Pedas Wangi
BAHAN-BAHAN:
Tumis sahaja kesemua bahan di atas dengan minyak panas.
Sudah naik wangi, masukkan sardin dan tumis lagi sampai pecah minyak sardin.
Baru masukkan air asam jawa. Perasakan dan biar kuah pekat sedikit. Siap.
KREDIT RESEPI & GAMBAR: Siti Fatimah
BAHAN-BAHAN:
- 1 tin besar sardin
- 10 biji bawang merah – dihiris nipis
- 5 ulas bawang putih – dihiris nipis
- 2 inci halia – dihiris nipis
- 2 batang serai
- 3 helai daun limau purut
- Cili api kampung – dibelah dua
- Asam jawa
- Garam
- Gula
Tumis sahaja kesemua bahan di atas dengan minyak panas.
Sudah naik wangi, masukkan sardin dan tumis lagi sampai pecah minyak sardin.
Baru masukkan air asam jawa. Perasakan dan biar kuah pekat sedikit. Siap.
KREDIT RESEPI & GAMBAR: Siti Fatimah
Comments
Post a Comment