RESEPI DAGING KAPRAU

RESEPI DAGING KAPRAU

Bahan-bahannya:

Daging yg telah diperap dgn Pes Tomyam Adabi selama setengah jam

Bwg besar yg dipotong 8 (asingkan separuh-separuh)

Cili api yang ditumbuk

Sesudu sos cili thai dan sesudu kicap manis
Daun limau purut (dihiris kasar)
Sedikit gula

Cara-cara membuatnya:

1. Tumis separuh bahagian bwg besar dan cili api sehingga garing.

2. Kemudian, masukkan daging yg telah diperap, masakkan sampai daging kecut dan air daging pun dah kering

3. Lepas tuh, masukkan sos cili thai, kicap manis dan daun limau purut, kacau rata

4. Masukkan sedikit gula.... Dah siap....

Jika anda suka resepi ini, 
jemput SHARE dan KOMEN, 
insyaAllah Ummi akan share lebih byk resepi pasni..

Sumber: #ResepiUmmi

Comments